#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Pozdrav jubilantovi prof. MUDr. Milanovi Kvapilovi, CSc.


Vyšlo v časopise: Vnitř Lék 2016; 62(7-8): 510
Kategorie: Osobní zprávy

Každý medicínsky odbor má svoju minulosť, prítomnosť a budúcnosť...

Každý medicínsky odbor má svoje osobnosti...

Medzi významné osobnosti, ktoré svojim intelektuálnym potenciálom, pedagogickým a ľudským prístupom ovplyvnili vývoj diabetológie na Slovensku patrí aj prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA.

Milý Milan,

menom výboru Slovenskej diabetologickej spoločnosti Ti blahoželáme k okrúhlemu životnému jubileu a menom celej našej odbornej spoločnosti Ti ďakujeme za dlhoročnú spoluprácu a rozvíjanie pozitívnych vzťahov medzi Slovenskou diabetologickou spoločnosťou a Českou diabetologickou společností.

Vysoko si vážime Tvoje obrovské nasadenie a široký odborný rozhľad. Sme radi, že si patril, a naďalej aj patríš medzi popredných prednášateľov na slovenských diabetologických dňoch s medzinárodnou účasťou, nech sa už konali v Bratislave, Martine, Prešove, na Štrbskom Plese či v Košiciach. Tvoje prednášky priťahujú poslucháčov aj na iných odborných podujatiach.

Poznáme Tvoje publikácie. So záujmom čítame Tvoje články a recenzie aj v našich časopisoch ako sú Diabetes a obezita, Interná medicína alebo Forum diabetologicum.

Ceníme si, že dávaš priestor pre slovenských autorov na publikovanie v českej odbornej literatúre, čo je jedným z pilierov našej spolupráce. Ceníme si aj diskusie s Tebou v rámci rôznych odborných podujatí, ktoré sú spojené s vtipom, tvorivým a najmä priateľským prístupom a neformálnym myslením. Sme radi, že si k nám priniesol obohacujúce myšlienky z kurzu terapeutickej edukácie uskutočnené Diabetes Education Study Group pod vedením prof. J. P. Assala.

Vieme, že si členom rôznych národných a medzinárodných spoločností, ale jedno členstvo Ti doteraz chýbalo – „Čestné členstvo Slovenskej diabetologickej spoločnosti“. Toto čestné členstvo je prejavom našej úcty k Tvoje práci aj osobnosti aj vyjadrením vrelého vzťahu slovenskej diabetologickej obce k Tebe. Počas jeho odovzdávania na XXVI. diabetologických dňoch s medzinárodnou účasťou v Košiciach 25. mája 2016 zaznel pre Teba búrlivý potlesk uznania našich diabetológov…

MUDr. Vladimír Uličiansky, vedecký sekretár SDS

doc. MUDr. Emil Martinka, PhD., predseda SDS

doc. MUDr. Zbynek Schroner, PhD.

prof. MUDr. Marián Mokáň, DrSc., FRCP Edin

prof. MUDr. Ivan Tkáč, CSc.

prof. MUDr. Peter Galajda, CSc.

MUDr. Zuzana Némethyová, CSc.



Štítky
Diabetológia Endokrinológia Interné lekárstvo

Článok vyšiel v časopise

Vnitřní lékařství

Číslo 7-8

2016 Číslo 7-8
Najčítanejšie tento týždeň
Najčítanejšie v tomto čísle
Kurzy

Zvýšte si kvalifikáciu online z pohodlia domova

Získaná hemofilie - Povědomí o nemoci a její diagnostika
nový kurz

Eozinofilní granulomatóza s polyangiitidou
Autori: doc. MUDr. Martina Doubková, Ph.D.

Všetky kurzy
Prihlásenie
Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, s ktorou ste vytvárali účet. Budú Vám na ňu zasielané informácie k nastaveniu nového hesla.

Prihlásenie

Nemáte účet?  Registrujte sa

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#