#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

6. Slovenský pediatrický kongres s medzinárodnou účasťou 6. – 9. júna 2007 v Košiciach


Autoři: Organizácia:;  Slovenská Lekárska Spoločnosť;  Slovenská Pediatrická Spoločnosť;  Čestný Prezident:;  Prof. MUDr. M. A. Šašinka, DrSc.;  Prezident Kongresu:;  Prof. MUDr. Ľudmila Podracká, CSc.;  Viceprezident Kongresu:;  doc. MUDr. B. Spišak, CSc.;  mim. prof.;  Predseda Vedeckého Výboru:;  doc. MUDr. Veronika Vargová, PhD.;  Vedecký Výbor:;  prim. MUDr. A. Feketeová;  MUDr. M. Kúseková;  doc. MUDr. V. Pohanka;  Phd;  Fccp;  Mph;  MUDr. R. Veselý
Vyšlo v časopise: Čes-slov Pediat 2007; 62 (5): 250-368.

Vážené kolegyne/kolegovia, milí priatelia,

dovoľte mi, aby som Vás v mene organizačného výboru čo najsrdečnejšie pozvala na 6. pediatrický kongres Slovenskej pediatrickej spoločnosti v Košiciach.

Za hlavné tématické okruhy sme zvolili problematiku detskej nefrológie, detskej reumatológie, detskej endokrinológie a detskej pneumo-alergológie. V ranných Plenárnych sympóziách odznejú „state-of-the-art“ prednášky pozvaných rečníkov európskeho formátu. Dnešná bez-hraničná Európa, ktorú už famózne predspieval John Lennon „Imagine there are no countries...“, reflektuje aj globalizačný trend súčasnej medicíny. Veď stieranie hraníc je príznačnejšie viac pre medicínu ako ekonomiku či politiku.

V náväznosti na dobrý ohlas z minulých kongresov sme aj tentoraz zaradili Sekciu zaujímavých kazuistík. Iste súhlasíte, že aj po rokoch praxe môže nás zaskočiť záludnosť niektorých klinických prípadov a ich rozlúštenie skromne pripomína, že napriek obrovským diagnostickým a liečebným pokrokom je medicína stále „neznáma krajina“. Vytvorili sme priestor aj pre Sekciu ošetrovateľstva a vysoko ceníme, že naše zdravotné sestry majú záujem prezentovať svoje výsledky a podeliť sa so svojimi skúsenosťami. „Last but not least”, sme pripravili pre Vás „horúce novinky“ z pediatrie, ktoré odznejú v 2 prednáškových blokoch Aktualít.

Prípravu 6. pediatrického kongresu sme poňali ako otvorenú výzvu. Výzvu pre Vás – načerpať „up-to-date” medicínské poznatky a výzvu pre Nás – pripraviť odborný a spoločenský scenár kongresu tak, aby ste boli spokojní.

Veríme, že sa nám podarí naplniť obidve predsavzatia a vy budete na tohtoročný „košický kongres“ ešte dlho v dobrom spomínať...

prof. MUDr. Ľudmila Podracká, CSc.

prezidentka kongresu


Štítky
Neonatológia Pediatria Praktické lekárstvo pre deti a dorast
Prihlásenie
Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, s ktorou ste vytvárali účet. Budú Vám na ňu zasielané informácie k nastaveniu nového hesla.

Prihlásenie

Nemáte účet?  Registrujte sa

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#