#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: AtheroRev 2020; 5(1): 3
Kategória: Editorial

dovoľte mi, aby som využil tento editoriál prvého tohtoročného čísla časopisu Atheroreview na to, aby som vám poprial v novom roku 2020 veľa zdravia a úspechov v osobnom aj pracovnom živote.

Náš a dúfam, že aj váš časopis vstupuje do jubilejného piateho roku svojej existencie a jeho ambíciou je aj naďalej prinášať vám aktuálne informácie z oblasti aterosklerózy, klinické odporúčania, informácie o klinických štúdiách a zaujímavé kazuistiky. Na obsahoch jednotlivých čísiel sa podieľajú poprední odborníci nielen Slovenskej asociácie aterosklerózy (SAA) a České společnosti pro aterosklerózu (ČSAT), ale aj špecialisti rôznych odborov z oboch republík. Spoločný časopis je len potvrdením dlhoročných veľmi dobrých a veľmi rád k tomu pridám aj slovíčko „nadštandardných“ vzťahov medzi oboma odbornými spoločnosťami.

Slovenská asociácia aterosklerózy aj v roku 2020 už tradične vo februári pripravuje jedno z prvých „veľkých“ odborných podujatí na Slovensku – X. školu lipidológie a XVIII. nové trendy v prevencii aterosklerózy, tento rok aj za účasti budúceho prezidenta Európskej aterosklerotickej spoločnosti profesora Raya z Veľkej Británie a za tradičnej účasti popredných odborníkov z Českej republiky. Počas tohto podujatia nás čaká aj dôležité valné zhromaždenie členov SAA, ktoré bude rozhodovať o nových stanovách SAA, ktoré je nutné prijať vzhľadom na nové požiadavky vyplývajúce zo súčasnej legislatívy. V októbri spoločne s ČSAT organizujeme veľmi populárnu Česko-slovenskú lipidovú akadémiu v krásnom jesennom Mikulove, na ktorú Vás srdečne pozývam.

Prajem Vám počas celého roku čo najviac úspechov vo vašej práci a v našom spoločnom úsilí v „boji s aterosklerózou“.

Branislav Vohnout

spolueditor tohto čísla a prezident SAA



Štítky
Angiológia Diabetológia Interné lekárstvo Kardiológia Praktické lekárstvo pre dospelých

Článok vyšiel v časopise

Athero Review

Číslo 1

2020 Číslo 1
Najčítanejšie tento týždeň
Najčítanejšie v tomto čísle
Kurzy

Zvýšte si kvalifikáciu online z pohodlia domova

Získaná hemofilie - Povědomí o nemoci a její diagnostika
nový kurz

Eozinofilní granulomatóza s polyangiitidou
Autori: doc. MUDr. Martina Doubková, Ph.D.

Všetky kurzy
Prihlásenie
Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, s ktorou ste vytvárali účet. Budú Vám na ňu zasielané informácie k nastaveniu nového hesla.

Prihlásenie

Nemáte účet?  Registrujte sa

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#